Skip to the content

Status på halsbrand og husmoderråd

Jeg lavede i går en desperat story på min Instagram - i håb om, at nogen kunne hjælpe en ven i nød (Vennen var mig). Jeg havde ikke lukket et øje i to døgn, fordi jeg havde så hjernedødt meget halsbrand, og jeg var simpelthen ved at gå ud af mit ellers ret så gode skind. Rettere sagt, jeg VAR gået ud af mit gode skind. Og stakkels Christian, hvad han ikke har lagt øre til de seneste par dage for slet ikke at tale om nætter. Det er altså ikke små ting. Forestil dig en lettere præmenstruel, der hverken har fået vådt eller tørt i 2 dage. (Ja, jeg var mindre psykopatisk, lad mig sige det sådan). Utroligt, at han ikke har kastet mig ud over altanen endnu, men det er jo det, jeg altid har vidst, han er en ægte keeper.

Én ting, som jeg har lært om mig selv de seneste par døgn er, at jeg åbenbart kan være to personer. Være er nok ikke tilstrækkeligt. Jeg ER to personer. Den ene er psyko-Cille og den anden er standard-Cille. Psyko-Cille stiftede jeg bekendtskab med i går, og vi øver os lidt på at lægge hende på hylden inden december. For det monster (psyko-Cille) skal vi altså ikke have rendende midt om natten, når baby C melder sin ankomst. Omvendt er det nok en meget god øvelse, altså det der med at prøve at mangle lidt søvn. De seneste par døgn har i hvert fald budt på en lille smagsprøve på det, der venter lige rundt om hjørnet... Og jeg indrømmer gerne, at det nok godt kan gå hen og blive en større udfordring.

Nå, men tilbage til udgangspunktet. Jeg har døjet utrolig meget med halsbrand gennem hele min graviditet, og efter at jeg er gået ind i 3. trimester, er det stukket fuldstændig af. Hver gang jeg lægger mig ned, kommer det snigende rundt om hjørnet, som et andet dyr der har spottet sit bytte. Det ene sure opstød efter det andet - med ca. 5-10 minutters mellemrum. Jeg har efter anbefaling prøvet at sidde op at sove i håb om, at det kunne holde det lidt nede - men status er, at det umiddelbart ikke er tilfældet. Jeg har forsøgt mig med både Alminox og Balancid Novum (begge tyggetabletter, som fås på apoteket, men lige meget hjælper det). I går nåede jeg, så hvad max er på psyko-Cille-skalaen, og jeg måtte ty til andre metoder. Det resulterede så i den her desperate story på min Instagram. Og hold nu (undskyld mit sprog) fucking kæft!! hvor er der bare mega mange søde og betænksomme mennesker på der world wide web. Jeg havde måske håbet på et enkelt svar eller to, men det vrimlede simpelthen ind med gode råd af den ene og anden slags, og de er selvfølgelig oplistet nederst i indlægget. Og hvis DU er en af dem, som har svaret og tilfældigvis også læser med her, så vil jeg gerne sige tusind tak og give dig et kæmpe virtuelt klap på skulderen. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang, at I bliver spurgt til råds.

10 husmoderråd til halsbrand: (Jeg har oplistet dem efter popularitet, der er altså flest som har skrevet bananer)

  1. Banan
  2. Mandler
  3. Kakaomælk
  4. (Let)mælk
  5. Marie kiks
  6. Natron (Bland 1 tsk. natrium i et glas vand og drik det over 15 min) OBS! Anbefales ikke til gravide!!
  7. Gaviskon eller Galieve (evt. cool mint)
  8. Mentos
  9. Lakrids
  10. Coca-cola

Andre råd: Spis intet syreholdigt og hold dig til basisk mad. Hovedet holdes højt.

Jeg læste de forskellige opslag løbende, som de kom ind på min profil. Og kl. 22 kunne jeg simpelthen ikke holde mig i skinnet længere. Nu skulle det satme være nok. Så jeg gik i Netto for at handle alle jeres gode råd ind i håb om, at noget kunne hjælpe. Jeg fik købt bananer, mandler, kakao, mælk, Marie Kiks, Natron, Mentos, Lakrids og Cola. Og så skal jeg saftsuseme da love dig, at jeg fik kørt nogle bananer ned i den løgn hals - For slet ikke at tale om de 50 Marie Kiks jeg fik nået at sluge på hjemvejen (Okay, jeg talte dem ikke, men et helt rør blev det da til :)). Og ve' I hva' så? Så gik jeg hjem på hovedet i seng og sov indtil kl. 5.30! Takket være JER. Så pysko-Cille og jeg har valgt at tage afsked, og jeg har sagt til hende, at hun ikke er velkommen igen.

Instagram