Skip to the content

Kære karriere - hør nu lige her

Der er flere af jer, der har spurgt, hvordan jeg har tænkt mig at jonglere en kommende baby, et jurastudie, aflastning i Odense Kommune for udsatte unge, bestyrelsesarbejde, et job på et advokatkontor og en kommende karriere. Og jeg må da indrømme, at det også er noget, der har taget sin tid at finde en løsning på. For ja, der er så meget, jeg gerne vil nå. Jeg har den seneste tid haft svært ved at finde ud af, hvordan jeg skulle gribe hele det her kommende mor-liv an - med barsel, baby, bestyrelse og bøger. Faktisk er det lidt løgn, når jeg skriver den seneste tid, for det er noget, som der har siddet dybt inde i mig lige siden den dag, jeg fandt ud af, at jeg skulle være mor. Noget af det første, der gik igennem hovedet på mig var - HVAD DER NU SKULLE SKE MED MIN UDDANNELSE???. Min største bekymring var, hvordan jeg kunne komme til at blive færdig på normeret tid. Så jeg kunne starte som fuldmægtig og komme et skridt nærmere min advokatdrøm. Jeg ville derfor have den kandidat. Og det skulle være lige NU. Det var der altså ikke en baby, der skulle lave om på. Jeg afleverede min bachelor i sommer og gik på sommerferie med den indstilling, at jeg skulle vende tilbage til hverdagen, og studiet igen den 1. september 2018. Jeg tilmeldte mig derfor allerede dengang mine kandidatfag. Der var ingen tvivl, jeg skulle tilbage på det studie! Og det kunne ikke gå hurtigt nok. Set i bakspejlet synes jeg, at det er helt tåbeligt (faktisk også lidt pinligt), at det eneste, der fyldte mit hoved, var kandidat og karriere. I stedet for at fokusere på alle de fantastiske ting, som er en del af det at skulle være mor.

Sommeren gik, og hverdagen indhentede mig så småt... Jeg brugte ufatteligt mange timer af min sommerferie på at spekulere over, hvordan jeg skulle jonglere min kandidat, mit job og min titel som nybagt mor (På én og samme tid). Jeg havde simpelthen ikke lysten til at gå på barsel. Jeg er virkelig glad for studiet. Jeg elsker at blive udfordret og aktiveret. At være i gang. Jeg valgte derfor at tilmelde mig 3 fag, som jeg normalt ville have gjort. (Alle fag afsluttes i januar). Jeg vidste, at Christian havde en lang barsel, så min plan var lidt, at han skulle være på uni med barnevogn og baby imens, at jeg b.la. fik overstået en 4 timers skriftlig skatteretseksamen. Jeg kunne endda søge om dispensation til amning. Man kan simpelthen blive bevilliget en ekstra time, så man kan amme under eksamen. Personligt synes jeg, at det lød som en god plan, som jeg havde en rolig mavefornemmelse omkring.

Jeg købte de fleste af mine bøger i starten af august, da jeg vidste, at det nok ville gå hen og blive et anelse presset semester. Jeg begyndte derfor at læse forud for fagene.... Og alt imens jeg sad der blandt paragraffer og papirer, fik jeg nærmest stress. En følelse af travlhed havde indfundet sig i mit ellers ret så rolige sind.... Men hvad har jeg egentlig så travlt med? Hvad er det helt nøjagtigt, at jeg stræber efter? Hvad er det, at jeg skal nå? Hvorfor har jeg så travlt med at blive færdig på den kandidat? Jeg kommer nok til at arbejde, til jeg runder de 80 - så, om jeg er 27 år eller 28 år, når jeg er færdig på studiet, spiller jo faktisk ingen rolle. Men det gjorde det alligevel for mig - og jeg er stadig ved at vænne mig til tanken om, at jeg ikke har travlt og bare skal nyde, at jeg er sådan et hjernedødt privilegeret asen, som har fået muligheden for at pille i sin egen lille navle i hele 12 måneder. Jeg skal bage så mange spelt boller helt indtil, at jeg brækker mig. Lave håndskrevne dåbsinvitationer, afkalke mine fliser på badeværelset og kysse min babys små kinder, til de bliver helt hudløse.

For inden jeg ser mig om, står hverdagen med kandidaten i hånden og banker på døren. Og jeg glæder mig allerede. Men indtil da, vil jeg parkere studiet og arbejdet for en stund og prøve at nyde den her tid, så meget som jeg overhovedet kan.

Tilvalg kræver fravælg. Det gjorde det i særdeleshed også i denne omgang. Men det er slet ikke så svært, når man først får det lært. Øvelse gør mester, og jeg glæder mig allerede til de berygtede morgenfester.

Også til dem af jer, der undrer jer over, hvad i al verden jeg så laver på uni og kontoret? Det skal jeg kort fortælle jer. Jeg har valgt at følge undervisningen i b.la. skatteret (uden at gå til eksamen), i håb om, at det kan gøre det lidt lettere for mig, når jeg til september næste år starter op igen. Samtidigt arbejder jeg en hel del på kontoret, indtil jeg for alvor går på barsel den 1. november, idet jeg har termin den 1. december. Godt nok har jeg valgt at tage barsel, men vi spiser liiige brød til. Jeg egner mig altså ikke til at gå hjemme i 3 måneder uden en baby. Jeg skal i forvejen lige øve mig på at være hjemmegående husmor. 

Jeg beklager, hvis det hele blev lidt rodet og en anelse ustruktureret. Men det har været svært at koge alle mine tanker ned til dette indlæg. I hvert fald tusind tak for jeres mange kommentarer til, hvordan man kan kombinere baby, barnevogn og bleer sammen med studie, arbejde og karriere. Jeg har taget alt til mig. Men husk nu lige på, at det der er rigtigt for mig, ikke nødvendigvis er det rigtige for dig. Vi er alle sammen forskellige, og det skal der være plads til.

Instagram